2011. július 27., szerda

Toronyi Zsuzsanna: Kapolcsi útimesélős


Évek óta Kapolcsra költözünk a fesztivál idejére, ami már jó, de előtte a pakolás a mindenkori legrosszabb rémálmaimban jön elő. Megfelelő ruházat kánikulára és jégesőre, gumicsizma, szúnyogirtó, kislábos, tisztítókendő, brrr. Amikor már csurig van a pettyes katicabogárrá is alakítható autónk, akkor jön Benyus a komplett mozgókönyvtárral, hogy kellő legyen az estimese választék. A vándortábor felét aztán az én kézitáskámban kell cipelni faluról falura, együtt a fél liter vízzel, nedves törlőkendővel, programfüzettel, keksszel etc.
Megoldást kellett találni, mert a nyaralásokból egyre inkább csak a cipelésre és a hátfájásra emlékeztem. Mivel hivatalból, egész évben úgyis a Guttenberg-galaxist építem, régi könyvek és dokumentumok vesznek körül, vad vágyakozást éreztem egy e-könyv olvasóra, amivel papírmentesen, könnyedén tárolhatom a kedvenc könyveim és olvasnivalóim jelentős részét.
Meglett, beszereztük, az Amazon egy hét alatt ideküldte, szuperszép dobozban, remek kiegészítőkkel. Letöltöttük a Lázár Ervin összest, meg mindent, ami elérhető volt innen-onnan. Most állandóan velünk jön, pár deka, és csak mesekönyvből 25 lapul a táskámban egy komplett Oxford Dictionary, az Ulysses, Máraik és Spirók társaságában. Utazni már csak ezzel fogunk – a Lonely Planet útikönyvek fejezetenként vásárolhatóak. A letölthető térkép mellé megveszem majd Velence környékét, a Garda tó vidékét és Provance és Roussillont is. 
Éljen a környezetbarát könyv – ami ugyanolyan szép és lapozgatható, mint polcfoglaló társai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése